زیتون و روغن زیتون دارای اسیدهای غیرچرب غیراشباع هستند که از لحاظ تغذیه ارزش غذایی بالایی دارند و توصیه می شود برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی ، تصلب شرائین و حملات قلبی و مغزی استفاده شود . روغن زیتون از قابل هضم ترین روغن هاست ، اسدهای چرب موجود در موجب بالا رفتن مقدار کلسترول خوب خون می شود . زیتون سیاه در مقایسه با زیتون سبز از ارزش غذایی و روغن بیشتری برخوردار است .
روغن زیتون در پیشگیری از تصلب شرائین ، کاهش مقدار کلسترول بد و تری گلیسرید خون ، کاهش خطر بروز حملات قلبی و مغزی ، تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود دردهای آرتروز و روماتیسمی نقش دارد .
چگونه از روغن زیتون نگهداری کنیم ؟
روغن زیتون در مقابل عواملی چون آب ، نور ، جریان هوا تغییر پیدا کرده و مواد ایجاد شده سبب فساد در روغن می شود . پس روغن زیتون باید در محل خشک و خنک نگهداری شود .
از آنجا که روغن های مایع خصوصاٌ روغن زیتون دارای اسیدهای چرب اشباع نشده هستند در مقابل حرارت مقاومت ندارند ، با حرارت ارزش تغذیه ای روغن مایع و روغن زیتون کاهش یافته و از طرفی مواد سمی سرطان زا در روغن ایجاد می شود .